Gepost door: 3werf | 10 mei 2011

Bonusbankier jij nog ?!

Nog niet eens bekomen van een enorme krediet- c.q. banken crisis is er recent in de media (weer) commotie ontstaan over bonussen. De kruitdampen van de ernstigste tijden van de kredietcrisis zijn nog nauwelijks opgetrokken, of bestuurders van commerciële banken vallen weer helemaal terug in het oude patroon van de bonuscultuur. Beterschap beloven om onze (overheids-) steun te bewerkstelligen blijken te verdrinken in watervallen van krokodillentranen. Of zoals een bestuurder onlangs liet optekenen in de media : “ we hebben ons kennelijk vergist in de reactie van de markt. Het was een echte inschattingsfout.” !!!
Lijkt me dat er fundamenteel iets fout zit tussen de oren van dergelijke bestuurders. Dat bleek ook al eerder bij het faillissement van de DSB bank. De financiële markt wist al langer dat Scheringa en co. op z’n zachtst gezegd geen integere bankiers waren. Voor al het leed dat ze mensen aangedaan hebben bood hij dan ook zijn excuses aan, desnoods welgemeend!

Ieder signaal dat de markt kan afgeven om hier iets tegen te doen is er een. Dat lijkt misschien weinig, maar hier geldt uiteindelijk wel de kracht van de zwerm. Oftewel, als er een grote groep het signaal afgeeft “dit pikken we niet langer” , dan komt de boodschap aan.
Dat signaal zou dan moeten bestaan uit het opzeggen van de rekening en overstappen naar een andere bankinstelling, eentje die anders is dan anderen. Volg je hart en kies voor duurzaam.
Als onderneming en privé heb ik dan ook gekozen voor de Triodos bank. Laat je inspireren en kies bewust of je dit voorbeeld ook wilt volgen. Het brengt wel rompslomp met zich mee om over te stappen, maar dat is wat mij betreft meer dan de moeite waard.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: